Alle kledingstukken van Jack Impala begaan een lange maar duurzame reis van het katoenveld naar het uiteindelijke eindproduct. Elke stap in de complexe toeleveringsketen pakken wij zo verantwoord mogelijk aan. Ons bio-katoen komt uit India en doorloopt een aantal fases van de katoenboerderij tot het eindproduct: de kledingstukken van Jack Impala.

Wij werken alleen met 100 % biokatoen en gerecyclede materialen

Bij Jack Impala werken we samen met onze leverancier om kledingstukken met alleen de beste grondstoffen in te kopen die zodanig geteeld en gemaakt worden dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden. We gebruiken uitsluitend GOTS-gecertificeerd bio-katoen uit India, gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Modal®.

Bio-katoen, wat verschilt het met 'gewoon' katoen?

Bio-katoen wordt, in tegenstelling tot gewoon katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden. Dit betekent dat er geen gevaarlijke of toxische stoffen in de bodem, rivieren en meren terechtkomen, zodat boeren en hun families in een veilige omgeving kunnen leven.

Waar houden we nog meer rekening mee?

Het controleren van elke stap bij het productieproces

Om er zeker van te zijn dat onze kleding in verantwoordelijke arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd, werken we samen met the Fair Wear Foundation (FWF). Ze zetten mechanismen op voor menswaardige arbeidsomstandigheden, zoals een interne gedragscode, maandelijkse verslagen en dagelijkse bezoeken aan onze partnerfabrieken.

Het meten van de uitstoot en verbruik, bewustzijn zijn het milieu-impact

Er wordt data verzameld in de hele toeleveringsketen om beter te begrijpen welke milieu-impact er is en deze te minimaliseren. Wat afvalwater betreft, zijn alle partnerfabrieken uitgerust met geavanceerde waterzuiveringsinstallaties die toxische stoffen uit het water verwijderen om het veilig te hergebruiken.

We streven naar nieuwe, duurzame initiatieven

Er is natuurlijk geen magische formule voor duurzaamheid, maar we bedenken graag nieuwe, innovatieve werkmethodes die een positieve impact hebben op mensen en de planeet. We werken continu aan nieuwe ideeën om het verschil te maken en hopen in de toekomst steeds een beetje meer duurzamer te worden.